Bestel hier jouw favoriete houtskool

Ben je klaar om je barbecue-ervaring naar een hoger niveau te tillen? Dan is deze premium houtskool de sleutel tot succes. Deze topkwaliteit houtskool is gemaakt van de fijnste houtsoorten en vakkundig samengesteld. Hierdoor onderscheid deze houtskool zich in een unieke combinatie van kwaliteit en prestaties.

Klik hier om nu jouw zak(ken) houtskool te bestellen. Heb je ook al een kijkje genomen bij ons aanbod van rubs en sauzen? 

Best Charcoal Birch & Oak €24,95

Een blend van Berk en Eik zorgt door de restaurant kwaliteit houtskool brokken voor een perfecte luchtstroom door je BBQ. Hierdoor is de temperatuur perfect af te stellen en dus zeer geschikt voor elke kamado en schotel BBQ . De combinatie van de Berk en Eiken zorgt tevens voor een hele aangename geur zonder hierbij overheersend te zijn voor je gerechten. Ideaal voor de low & slow sessies en natuurlijk ook voor grill liefhebbers. Met deze milde eiken en beuken grill-smaak, maak je zeker indruk met je vlees, vis en groenten.
 
 

Best Charcoal Birch & Hornbeam €24,95

Een blend van Berk en haagbeuk bestaat uit grotere houtskool brokken met een hoog koolstofgehalte. Het houtskool is daardoor zeer geschikt voor low en slow sessies op de kamado of schotel BBQ. Door de grote houtskoolsortering is de luchtstroom door de barbecue goed waardoor de temperatuur eenvoudiger gecontroleerd kan worden.

Door de combinatie van de Berk met Haagbeuk is er een blend ontstaan die erg simpel aansteekt en tevens een fijne rooksmaak afgeeft. De fijne rooksmaak in combinatie met de perfecte luchtstroom staat garant voor een geweldige low en slow sessie. 

 

 

Best Charcoal Marabu €24,95

De Marabu is een speciaal houtskoolsoort. Het houtskool is afkomstig uit Cuba en wordt ter plaatse gezien als onkruid. Het houtskool is ten opzichte van de overige Bestcharcoal soorten kleiner en anders van structuur. Ondanks de structuur en het kleinere formaat brandt de Marabu langer dan de meeste houtskoolsoorten. Het aansteken van de Marabu duurt enkele minuten maar dit resulteert vervolgens in een zeer stabiele temperatuur en lange brandduur. Het biedt verder een lichte rooksmaak welke door velen als aromatisch ervaren worden. Kortom, de Marabu is een van de beste houtskoolsoorten voor de low & slow sessies op de kamado of schotel BBQ.

 

 

Best Charcoal Quebracho Blanco €24,95

Quebracho Blanco, vanwege zijn extreme dichtheid ook wel bekend als “bijlbreker”, is 40% harder dan andere houtskoolsoorten en heeft daardoor een langere brandtijd. Geniet urenlang van barbecueën op hoge- en lage temperaturen. De heerlijke aroma’s van de rook geven een perfecte bbq smaak. Het opstarten van het houtskool heeft enige tijd nodig maar is binnen 10 minuten gebruiksklaar. Vanwege het niet vonken, de lange brandduur, hoge temperaturen en een zeer laag asgehalte zult u nooit meer iets anders willen. Ideaal voor alle soorten Kamado BBQ’s.

Best Charcoal Birch & Aspen €24,95

Een blend van Berken en Esp is perfect voor Low & Slow maar in een hand omdraai gebruikt worden voor een hot en fast sessie. Ondanks de vele kookmethoden is de temperatuur verfijnd af te stellen en geschikt is voor elke kamado en schotel bbq. De Berken en Esp zorgt, nadat het eenvoudig is aangestoken zonder vonken, voor een gematigde rookafgifte zonder hierbij overheersend te zijn voor je gerechten. Al met al een houtskoolsoort dat kan worden gebruikt voor meerdere doeleinden.

 

Best Charcoal Acacia €24,95

Een blend van Acacia en Eucalyptus is perfect als je op zoek bent naar houtskool dat gemakkelijk ontsteekt, zeer hoge temperaturen kan behalen maar ook nog eens geschikt is voor langere sessies op je kamado of schotel bbq! 

Tevens zorgt de lage rookafgifte in combinatie met het pure koolstof dat het houtskool voor elke gewenste barbecuesessie gebruikt kan worden. De Acacia wordt veelal gebruikt in horeca gelegenheden doordat het houtskool een echte alleskunner is! Kortom; of je aan de slag gaat met low en slow of met hot en fast, de acacia kan het allemaal.

 

 

Best Charcoal Bewaarbox €25,95

Houtskool functioneert optimaal als het wordt opgeslagen in een droge omgeving. De Bestcharcoal bewaarbox is daarom een must have voor iedere barbecue liefhebber. Met een inhoud van 62 Liter is de bewaarbox geschikt voor alle Bestcharcoal 10- & 15KG houtskoolzakken. Verder heeft de bewaarbox (box + deksel) een draagkracht tot +- 300(!) KG.

 

Best Charcoal Aanmaakwokkels €10,95

Deze aanmaakwokkels zijn FSC-gecertificeerd, samengesteld uit 100% natuurlijke ingrediënten en hebben een brandtijd van 8,5 minuten. Perfect voor het aansteken van houtskool, brandhout en meer. Verpakking van 1 KG.